Resepti on lähes suoraan Hellapoliisilta.
T-A-I-V-A-A-L-L-I-S-I-A!!!!!!!!!
Koska blogini tarkoitus on toimia omana leivontapäiväkirjana ja kerätä yhteen omia kokeilujani itseäni varten, lataan ohjeen surutta tänne.
noin 20 annosta
Pohja:
3 ½ dl vehnäjauhoja (laitoin 3dl gluteenitonta)
½ dl muscovadosokeria
2-4 tl vaniljasokeria
150 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
Täyte:
yhden appelsiinin raastettu kuori
3 dl kuohukermaa
175 g voita tai margariinia
2 dl fariinisokeria tai ruokokidesokeria
½ dl Cane Syrup ruokosokerisiirappia
1 rkl appelsiinivettä (puristin appelsiinista suoraan lusikallisen)
Pinnalle:
200 g Marabou appelsiinikrokanttisuklaata
Mittaa pohjan ainekset kulhoon ja sekoita keskenään tasaiseksi taikinaksi.
Painele taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille 20x30 cm kokoiseksi levyksi.
Paista uunin keskitasolla 175 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Valmista täyte.
Pese appelsiini huolellisesti ja raasta kuori.
Mittaa täytteen ainekset kattilaan ja keitä hiljalleen 15-20 minuuttia, kunnes kinuski sakenee.
Levitä appelsiinikinuski paistetun pohjalevyn päälle.
3 ½ dl vehnäjauhoja (laitoin 3dl gluteenitonta)
½ dl muscovadosokeria
2-4 tl vaniljasokeria
150 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
Täyte:
yhden appelsiinin raastettu kuori
3 dl kuohukermaa
175 g voita tai margariinia
2 dl fariinisokeria tai ruokokidesokeria
½ dl Cane Syrup ruokosokerisiirappia
1 rkl appelsiinivettä (puristin appelsiinista suoraan lusikallisen)
Pinnalle:
200 g Marabou appelsiinikrokanttisuklaata
Mittaa pohjan ainekset kulhoon ja sekoita keskenään tasaiseksi taikinaksi.
Painele taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille 20x30 cm kokoiseksi levyksi.
Paista uunin keskitasolla 175 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Valmista täyte.
Pese appelsiini huolellisesti ja raasta kuori.
Mittaa täytteen ainekset kattilaan ja keitä hiljalleen 15-20 minuuttia, kunnes kinuski sakenee.
Levitä appelsiinikinuski paistetun pohjalevyn päälle.
Paloittele suklaa lautaselle ja sulata mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä välillä sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut.
Levitä suklaa kinuskin päälle.
Laita jääkaappiin jähmettymään.
Leikkaa terävällä veitsellä sopiviksi annospaloiksi.
Säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen saakka.
Levitä suklaa kinuskin päälle.
Laita jääkaappiin jähmettymään.
Leikkaa terävällä veitsellä sopiviksi annospaloiksi.
Säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen saakka.
Kuulostaapa Taivaalliselle! Näitä täytyy kokeilla :D
VastaaPoistaJuu kannattaa ;) Vei kielen mennessään. Ja pätee mietelmä: "miten on mahdollista, että 200g:sta suklaata kertyy naisen vartalolle 2kg painoa".
VastaaPoista