lauantai 23. marraskuuta 2013

Banaani-suklaamoussekakku

Tässä resepti, joka on ollut "kokeillaan joskus" arkistossa jo toista vuotta.
Sain hyvän ystäväni kylään, ja se oli tarpeeksi hyvä syy kokeilla.
Tein alla olevan kakun ohjeen mukaisesti suklaakakkupohjaan, mutta paremmaksi valinnaksi osoittautuu kuitenkin voi-keksiseos, joten resepti on tehty tällä muutoksella, sekä muutamalla muulla, joiden jälkeen maku sulaa vielä(kin) enemmän suuhun.



Pohja:
n.175g suklaakeksejä
n.50g sulatettua voita
 
TÄYTE 1: SuklaaGanache
 
40g tummaa suklaata
15g kuohukermaa
5g voita
 
Kiehauta kerma ja lisää paloiteltu suklaa kuuman kerman joukkoon.
Suklaan sulettua lisää voi ja sekoita tasaiseksi.
 
TÄYTE 2: Paistetut Banaanit
 
150g kuorittua banaania
15g voita
10g rommia
1rkl ruokosiirappia
 
Viipaloi banaani ohuiksi siivuiksi (0,5cm).
Sulata voi pannulla ja lisää banaaniviipaleet.
Kaada päälle myös rommi ja siirappi ja paista banaaneja pari minuuttia.
Jäähdytä.
 
TÄYTE 3: Banaanimousse
 
125g kuorittua banaania
0,5rkl sitruunamehua
50g tuorejuustoa
0,25dl sokeria
1,5tl liivatetta + 1rkl vettä
0,5dl kermaa
 
Soseuta haarukalla banaani ja sitruunamehu.
Pehmennä tuorejuusto vispaamalla.
Lisää tuorejuuston joukkoon banaanisose ja sokeri. Sekoita tasaiseksi.
Kuumenna 1rkl vettä ja liota siihen kylmässä vedessä pehmennetyt liivatteet.
Kaada liivatteet seokseen koko ajan sekoittaen.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele joukkoon.
 
TÄYTE 4: Suklaamousse
 
250g taloussuklaata
5 munaa
140g kuohukermaa
3 liivatetta + 5rkl vettä
 
Sulata suklaa ja jäähdytä.
Erottele keltuaiset ja valkuaiset.
Lisää keltuaiset haaleaan suklaaseen.
Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää ne suklaaseokseen.
Liota kylmässä vedessä pehmenneet liivatteet kuumennettuun vesitilkkaan. Lisää neste suklaaseokseen koko ajan sekoittaen.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää seokseen.
 
KAKUN KOKOAMINEN:

Painele keskenään sekoitetut keksimurut ja voi n.20cm irtopohjavuoan pohjalle
Levitä pohjan päälle suklaaganache.
Levitä ganachen päälle paistetut banaaniviipaleet.
Levitä banaaniviipaleiden päälle suklaamousse.
Anna tässä vaiheessa kakun jähmettyä ja tekeentyä seuraavaan päivään.
 
Irroita kakku varovasti vuoasta ja siirrä sitten kokoa isompaan n.22cm irtopohjavuokaan.
Kaada päälle suklaamousse ja katso, että se valuu tasaisesti joka puolelle reunoja.
Siirrä jähmettymään, kunnes on tarjoilun aika.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti