sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Gluteeniton taivaallinen omppupiirakka

Jääkaapin pohjalle oli jäänyt piimää ja innostuen edellisestä piirakkapohjasta (täällä), tein samanlaisen omenaversiona.
Vielä mustikkaakin parempi! Tein normikokoisen taikinan ja tällä kertaa 2 normaalia pienempää piirakkavuoallista.
Pohja siis sama, kuin linkissä, täytteen tein näin:

5 omenaa (viipaloituna pieniksi max 0,5cm:n siivuiksi)
2rkl sitruunamehua
1 rkl sokeria
2tl vaniljasokeria
 
2dl kermaviiliä
0,5dl sokeria
1 muna
2tl vaniljasokeria
 
Sekoita keskenään sitruunamehu ja sokerit. Sudi pullasudilla neste kaikille omppuviipaleille, viipale kerrallaan huolellisesti.
Lado omenaslicet vieriviereen pystyyn piirakkavuokaan. Ja ripottele halutessasi kanelia päälle.
 
Sekoita kermaviili, muna ja sokerit. Kaada omenoiden päälle ja levitä tasaisesti.
Paista 175-200 asteessa. 30-45min.
 
Ennen uuniin menoa näytti tältä:

 
Ennen syömistä näytti tältä:

 
Syömisen jälkeistä kuvaa en esittele.
Kokeilua taas suosittelen, superherkkua!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti