Vähintään kymmenettä kertaa tänä kesänä, mutta on se vaan niin hyvää :P Uunituoreena jäden kanssa, nami!
Pidän eniten kermaviili täytteestä makeassa piirakassa, mutta kun rahkaa nyt sattui jääkaapissa olemaan, niin
tällä kertaa tällaisella ohjeella.. (niin, ja raparperipiirakkaan sopii muuten taivaallisen hyvin Arlaingmannin raparperi-mansikkarahka!)
Pohja:150 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:n. 400 g raparperia
1 prk maitorahkaa
1 dl sokeria
2 kananmunaa
1 tl vaniljasokeria
1 prk maitorahkaa
1 dl sokeria
2 kananmunaa
1 tl vaniljasokeria
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmuna voimaakkaasti vatkaten. Sekoita leivinjauhe ja vehnäjauhot ja lisää ne taikinaan. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Jätä ripaus taikinaa piirakan päälle ripoteltavaksi. Pilko raparperit vuokaan. Sekoita muut ainekset ja kaada seos tasaisesti raparperien päälle. Paista 175 asteessa uunin alaosassa n. 35 min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti