tiistai 10. heinäkuuta 2012

Marenki-raparperipiirakka

Tämän tyylisen reseptin löysin netin ihmeellisestä maailmasta, tein sen tähän tapaan..
Pohjan voi tehdä mihin tahansa piirakkapohjaan, vaikkapa kaupan pakastealtaan piirakkapohjaan.
Mä tein pohjan näin:

Pohja

150g voita
1,5 dl sokeria
1 kananmuna
2 dl vehnäjauhoja
1dl grahamjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte

 Keitettyä raparperia:
 250 g raparperia (1 keskikokoinen varsi)
1 dl sokeria
tilkka vettä

Marenki

3 valkuaista
1 dl sokeria


Tee ensin raparperikeitos näin:
Pilko raparperit kattilaan, laita joukkoon tilkka vettä ja sokeri.
Keitä kypsiksi, reippaat 5min. Siivilöi raparperiseos kulhoon jäähtymään.

Sitten tee piirakkataikina:
Sekoita kulhossa hieman sulanut voi ja sokeri. (vatkaamalla vaahdoksi tulee asteen kuohkeampi)
Sekoita kevyesti kananmuna joukkoon.
Sekoita jauhot keskenään ja sekoita taikinaan.

Lusikoi taikina voideltuun piirakkavuokaan ja laita uuniin 225 n.15min, niin, että pohja on kypsynyt ja saanut kauniin värin.

Pohjan ollessa uunissa tee marenki näin:
Erottele valkuaiset kulhoon ja kaada sokeri joukkoon. Vatkaa napakasti reipas 5min, kunnes vaahtoon jää 'huippuja', ja vaahti pysyy kulhossa, vaikka kaadat kulhon ylösalaisin.

Levitä kuuman ja kypsyneen piirakkapohjan päälle raparperikeitos ja pursota marenkihuippuja päälle.
Laita vielä hetkeksi uuniin alatasolle. Ja seuraa koko ajan vieressä tarkkana, marenki palaa nopeasti. Vain muutama minuutti riittää.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti