perjantai 6. heinäkuuta 2012

Kaneliässät

Ajattelin, että nämä turpoaisivat uunissa, mutta ei niin sitten käynytkään, joten näistä tuli ihan oikeita S-kirjaimia :)

n.60 kpl

200 g voita 
1 1/2 dl sokeria
1 kpl muna
5 dl vehnäjauhoja 
1 tl leivinjauhetta 

Pinnalle

1 tl kanelia
1 dl sokeria

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna voimakkaasti vatkaten.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi.
Nosta taikina jääkaappiin viilentymään ainakin puoleksi tunniksi.
Leivo taikinasta pitkiä sormen paksuisia tankoja. Leikkaa tangoista noin 10 cm:n paloja.
Sekoita kaneli ja sokeri lautasella. Kierittele taikinatangot sokerissa, käännä S-muotoon ja nosta leivinpaperin päälle uunipellille.
Paista kaneliässiä 175-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia, kunnes ässät saavat hieman väriä pintaansa.

tiistai 3. heinäkuuta 2012

Salama -kakku

Löysin kuvan viime vuonna tehdystä Salama -kakusta. Tai siis sitä se yrittää muistuttaa, liitänpä kuvan tännekin itselleni muistoksi.

Mahakakku

Tässä maailman epäonnistunein mahakakku.
En tiedä, mistä johtui, mutta lauantai-aamuna massa ei taipunut käsissä, eikä värjäyskään tahtonut onnistua :(
Kyllä hävetti viedä kakku kaverin kekkereille.Vanhan blogin puolelta löytyy edellisiä (paremmin onnistuneita) mahakakkuja.

Lisäksi huono valinta oli tehdä ihonvärinen mekko.. no ensi kerralla uusin kujein ;)

PätkisMuffinssit


Pätkiksiä (2 pussia)
3 kananmunaa
3 dl sokeria
150 g voita
4 dl vehnäjauhoja
1/2 dl tummaa kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 3/4 dl maitoa (laitoin vähemmän)

1. Rouhi toinen pussi Pätkiksiä karkeaksi rouheeksi. Jätä toinen pussi kokonaisia paloja muffinssien sisään laitettavaksi
2. Sulata rasva ja anna jäähtyä hiukan. Sekoita kuivat aineet keskenään.
3. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää taikinaan vuorotellen sulaa voita, jauhoseosta (siivilän läpi) ja maitoa, kunnes taikina on tasaista. Älä kuitenkaan vatkaa liian kauan. Lisää suklaarouhe käännellen taikinaan.
4. Kaada taikina muffinssivuokiin ja paista 200 asteessa 20-25 min.

Raparperikiisseli

Äidin kasvimaalla, raparperin alla...
Raparperikiisseliä taas kerran. Satoa tulee niin paljon, että hetkittäin huomaa miettivänsä, mihin sen kaiken säilöisi. Pois kun ei raaski heittää mitään.

RaPaRpEriPiiRaKkA


Vähintään kymmenettä kertaa tänä kesänä, mutta on se vaan niin hyvää :P Uunituoreena jäden kanssa, nami!
Pidän eniten kermaviili täytteestä makeassa piirakassa, mutta kun rahkaa nyt sattui jääkaapissa olemaan, niin
tällä kertaa tällaisella ohjeella.. (niin, ja raparperipiirakkaan sopii muuten taivaallisen hyvin Arlaingmannin raparperi-mansikkarahka!)

Pohja:150 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:n. 400 g raparperia
1 prk maitorahkaa
1 dl sokeria
2 kananmunaa
1 tl vaniljasokeria

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmuna voimaakkaasti vatkaten. Sekoita leivinjauhe ja vehnäjauhot ja lisää ne taikinaan. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Jätä ripaus taikinaa piirakan päälle ripoteltavaksi. Pilko raparperit vuokaan. Sekoita muut ainekset ja kaada seos tasaisesti raparperien päälle. Paista 175 asteessa uunin alaosassa n. 35 min.

sunnuntai 3. kesäkuuta 2012

Minttu-krokantti muffinssit

Sain leipoa pellillisen muffinsseja lauantaiksi, osan kuorrutin suklaa-tomusokeri yhdistelmällä, kuten kuvassa,
ja loput taasen marenkikiehkuroilla. On ne vaan niin hyviä :P
Tässä ohje:
12 kpl isoja, 24 kpl pienempiä
1 levy Maraboun Minttukrokantti-maitosuklaata (minulla meni 1,5 levyä)
150 g margariinia
1 ½ dl sokeria
2 munaa
3 ½ dl vehnäjauhoja (korvasin desin grahamjauhoilla)
2 tl leivinjauhetta
2 ½ rkl kaakaojauhetta
1 ½ dl kermaa


(Täytteeseen lisäksi sulatettua maitosuklaata, luraus kermaa ja tomusokeria. Sitten vain sekoitetaan tasaiseksi massaksi ja lusikoidaan päälle.
Pinnalla on toffeekarkki lastuja)

Taikina:
Leikkaa puolet suklaamäärästä rouheeksi. Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää munat yksitellen. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan kerman kanssa. Lisää lopuksi rouhe nuolijalla sekoittaen.
Nosta lusikalla nokare taikinaa muffinssivuokaan, aseta päälle yksi suklaapala sydämeksi ja peitä taikinalla. Paista 225 asteessa 12-15 min