lauantai 9. huhtikuuta 2016

Daim -hyydykekakku

Jos virittelisin blogia taas uudelleen voimaan.
Reseptilaatikkoon on alkanut kertyä aikamoinen nippu leivottuja kokeiluja, jotka eivät ole enää missään järjestyksessä :( Tämä on niin helppo tapa pitää ohjeet itselle hyvässä järkässä.


Taannoin kokeilin tällaisella variaatiolla Daim-kakkua. Minun makuuni jäi hieman mauttomaksi, vaikka juhlayleisöltä kehuja tulikin. Ensi kerralla lisää suklaata, ja ehkäpä rommiaromikin voisi antaa kivan säväyksen !



Pohja:
Keksiä ja voita (N. 1 pötkö esim. minttudominoa ja n.70g voita)

Täyte:
5 liivatelehteä + vettä liotukseen
5dl vispikermaa
500g tuorejuustoa
2dl sokeria
1rkl vaniljasokeria
3rkl vettä tai sitruunamehua
2 isoa Daim -patukkaa murskattuna

Koristeena Daim -patukkaa

Laita liivalehdet likoamaan kylmään veteen.
Vaahdota hyvin vispikerma. Lisää joukkoon tuorejuusto, sokeri ja vaniljasokeri.
Hienonna suklaat ja sekoita täytteen joukkoon,
Kuumenna kiehuvaksi vesi tai sitruunamehu ja sekoita siihen liivatteet.
Lisää ohuena nauhana täytteeseen samalla hyvin sekoittaen.
Tarkista maku!
Lisää pohjan päälle ja siirrä jääkaappiin hyytymään yön yli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti