lauantai 9. huhtikuuta 2016

Suklaa-appelsiini -hyydykekakku

Näistä täytteen aineksista piti tulla täytekakkuun täyte, mutta leipuri sairastui ja ajatteli, että pääsee koristelun kanssa helpommalla, jos tekee vain hyydykekakkua :)
Resepti on Kinuskikissan arkistoista, ja kuulemma oli hyvää :)


1 pötkö Fazerina -täytekeksejä
2dl kellogg's rice crispies
40g voita

Sekoita täytteet ja painele tarjoilualustalle irtopohjavuoan reunojen sisään.

Täyte:
n.350g Ahaa-suklaapaloja (irtokarkkihylly)
1prk Philadephia tuorejuustoa
2prk appelsiinirahkaa
2,5dl Flora Vispiä
2 mandariinin mehu
5 liivatelehteä

Puolita tarvitsemasi määrä Ahaa-patukoita reunoille koristeeksi, avian reunaan kiinni.
Jaa jäljelle jäävä määrä suklaata puoliksi. Sulata toinen puolikas mikrossa sulaksi ja rouhi toinen puolikas rouheeksi.
Vaahdota Flora Vispi kunnolla vaahdoksi. Notkista tuorejuusto ja rahka vatkaimella. Lisää joukkoon Ahaa-suklaasula.
Purista kahden mandariinin mehu mukiin (n.2/4dl) ja kuumenna mikrossa kuumaksi, (sekoita kuumennuksen välissä, ettei vaahdotu). Lisää kuumaan mehuun liivatteet.
Sekoita liivateseos juusto-rahkaseokseen, lisää mukaan rouhittu suklaa ja kääntele vaahdotetun kerman joukkoon,
Kaada valmis massa keksipohjan päälle ja siirrä jääkaappiin hyytymään. Mielellään seuraavaan päivään.

Tässä koristeena mandariinia, Fazerinaa ja appelsiinikrokantti suklaata.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti