sunnuntai 25. elokuuta 2013

Savulohivoileipäkakku

Ylpeänä esittelen elämäni ensimmäisen voileipäkakun. Ikinä.
Täytteenä nimen mukaisesti savulohi :) Tämä kakku oli harjoitus varsinaiseen muistotilaisuuteen ja maku sai raadin ylistyksen, joten seuraavana viikonloppuna samanlainen, sekä kinkkuvoileipäkakku kaveriksi.
 

Koin kakun vaikeaksi tehdä, sillä en itse pidä lainkaan voileipäkakuista. Oli tästä syystä hankalaa maistella taikinaa ja miettiä, mitä siihen lisäisi..
Löysin parikin paljon suosituksia saanutta ohjetta netistä, yhdistin niistä parhailta kuullostavat palat ja tämän mukaisesti kakun tein:
 
1 iso pkt vaaleaa paahtoleipää
1 iso pkt tummaa paahtoleipää
(erilaisia eri kerroksiin, jotta leikatessa näyttää hyvälle)
 
500g savulohta
400g ruohosipuli tuorejuustoa
200g valkosipuli tuorejuustoa
200 g ranskankermaa
1.5 dl kurpitsapikkelssiä
1 kpl punasipulia
2 rkl sitruunamehua
2 rkl hunajaa
1,5 dl silputtua tilliä
1 tl suolatonta sitruunapippuria

Kostutus
1,5dl maitoa

Kuorrutus
400 g Philadelphia tuorejuustoa, jonka notkistin ranskankermalla
 

Koristeeksi harjoittelin tomaattiruusuja... harjoittelu jatkuu :D
  
Irrota täytettä varten nahka lohesta ja paloittele kala hienoksi. Sekoita tuorejuustot, ranskankerma ja pikkelssi notkeaksi tahnaksi. Kuori ja silppua punasipuli. Sekoita se sitruunamehun, hunajan, tillin ja pippurin kanssa juustojen ja lohen kanssa tahnaksi.
 
Leikkaa paahtoleivästä reunat pois ja asettele irtopohjavuoan alimmainen kerros tummaa paahtoa. Kostuta ja täytä.
Nosta vaalea leipä päälle, kostuta ja täytä.
Nosta päällikerroksen leipä (kumpaa väriä vain) ja kostuta. Nosta kakku lautasen päällä muovipussiin ja anna vetäytyä yön yli jääkaapissa.
 
Notkista tuorejuusto kuorrutusta varten, lisää joukkoon hieman ranskankermaa, jotta kuorrutteen levitys onnistuu. Levitä kuorrutus kakun päälle ja reunoille. Koristele.
 
Tästä kakusta söi 15 henkilöä ja oli juuri sopivan kokoinen.

1 kommentti:

  1. Lukemani perusteella oli varmasti hyvää! Ja koristelukin sopivan hillittyä muistotilaisuuteen.

    VastaaPoista