perjantai 2. elokuuta 2013

Gluteeniton marenkipiirakka

Ohje on joskus netistä löytynyt ja päässyt "joskus kokeiltavien arkistoon".
Nopea ja helppo valmistaa. Ja on varmasti hyvää. Tein ensin piirakan, johon marengin alle laitoin marjoja. Toimi! Mutta jäi tosi kosteaksi.
Toinen piirakka tehty ilman marjoja ja on aivan yhtä hyvää! Näin siis jatkossa ja lisänä tarjoillaan esim. mansikkahilloa. Kerrassaan herkkua :P
Tässä ohje mukailtuna, resepti riittää uunivuokaan, itse jaoin tulleen taikinan kahtia:
200g voita
2dl sokeria
2 munaa
2 munan keltuaista
1tl leivinjauhetta
4dl gluteenitonta jauhoseosta
 
kuorrutus:
2 munan valkuaista
1dl sokeria
ripaus vaniljasokeria
pinnalle kookoshiutaleita tai mantelilastuja
 
Erottele kahden munan valkuaiset ja keltuaiset toisistaan.
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.
Lisää 2 keltuaista ja 2 munaa yksi kerrallaan varovaisesti sekoittaen. Lisää keskenään sekoitetut jauhot ja leivinjauhe. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille tai kahteen piirakkavuokaan.
Kuorrutus: Vatkaa munan valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Levitä piirakkapohjan päälle.
Laita päälle kookoshiutaleet.
Paista 200 asteessa n.15 min. Saa olla hieman kauemminkin, jotta pinta ehtii kunnolla kovettua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti