sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Uunissa paistettu toffeinen omppuhillo

Kun hengaa lauantaina 7,5 tuntia köökissä, tulos on 15 litraa valmista hilloa, 3 omenapiirakkaa pakkaseen ja kuoleman väsyneet kädet.
Toffeinen maku tulee sulavasta sokerista..

Keitin hilloa 5 litran kattilassa (jotain 14-15 kattilallista), kattilaan kuoritaan ja pilkotaan kukkura kasa omenaa, ja lisätään 3 dl vettä. Meillä on valkeita kuulaita, joten vettä ei tarvi niinkään paljoa. (mutta enemmän kuitenkin ,kuin normaalisti, sillä muuten hillosta tulee uunissa kuivahkoa)
Seosta keitellään 15minuutin verran, sitten lisätään 1,5-2dl sokeria, tai maun mukaan ja seos survotaan hilloksi.

Tämän jälkeen vuorataan korkeareunainen uunivuoka foliolla (sokeriseos palaa kiinni reunoihin ja ilman foliota vuoka olisi eilinen..), omppuhillo kaadetaan vuokaan ja paistetaan 225 asteessa reipas 2 tuntia.
Säännöllisesti sekoitellen, ettei pala pohjaan.
Kun hillo alkaa olla valmis, nenään jo tulvii toffeinen tuoksu.. mausta puhumattakaan.
Parasta ever...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti