Nalleparoille jäi ilmeet tekemättä, sillä luulin pikeerin jähmettyvän huomattavasti nopeammin.. mutta tarjoiluhetkelläkin pikeeri oli vielä 'kosteaa'.
Ensi kerralla teen sen jo huomattavasti aiemmin, kuin 6h ennen tarjoiluhetkeä :)
Herkullisia olivat anyway...
125 g voita
1 ¼ dl sokeria
1 kananmuna
2 ½ dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 ¼ dl sokeria
1 kananmuna
2 ½ dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri.
Vatkaa muna sekaan.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muutamassa otteessa taikinaan.
Kääri taikina kelmun sisään ja laita jääkaappiin pariksi tunniksi kylmettymään (helpottaa kaulimista).
Kauli tämän jälkeen taikina ison jauhomäärän kera ohueksi levyksi ja ota muotilla kuvioita.
Paista 200 asteessa n.6min ja jäähdytä.
Täyte:
3 ½ rkl sokeria
4 tl perunajauhoja
1 ¾ dl kuohukermaa
2 keltuaista
175 g voita
2 tl vaniljasokeria
4 tl perunajauhoja
1 ¾ dl kuohukermaa
2 keltuaista
175 g voita
2 tl vaniljasokeria
Sekoita kattilassa keskenään sokeri ja perunajauhot.
Lisää kuohukerma ja keltuaiset. Kuumenna vispilällä sekoitellen, kunnes kiisseli pulpahtaa. Anna jäähtyä.
Vatkaa voi vaahdoksi. Lisää vaahtoon vaniljasokeri ja kiisseli. Vatkaa tasaiseksi.
Levitä täytettä keksin päälle noin keksinpaksuinen kerros. Laita päälle toinen pikkuleipä ja purista varovasti yhteen.
Pikeeri:
¼ dl valkuaista
1 ½ dl tomusokeria
3 tippaa sitruunamehua/tiivistettä tai etikkaa
1 ½ dl tomusokeria
3 tippaa sitruunamehua/tiivistettä tai etikkaa
Vatkaa valkuaista ja 1 dl tomusokeria sähkövatkaimella 3 minuuttia.
Sekoita joukkoon sitruunamehu/etikka ja loput tomusokerista.
Jatka vatkaamista hetken aikaa.
Värjää pikeeri halutulla pasta (tai tomu-) värillä.
Sekoita joukkoon sitruunamehu/etikka ja loput tomusokerista.
Jatka vatkaamista hetken aikaa.
Värjää pikeeri halutulla pasta (tai tomu-) värillä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti