Taikina:
4 dl vehnäjauhoja
2 rkl sokeria
150 g margariinia
½ dl vettä
Sekoita vatkaimella tasaiseksi massaksi ja anna taikinan viiletä kelmussa jääkaapissa. Tällöin siitä tulee helpommin kaulittava.
Täyte:
1 kg omenoita (mitä muikeampi, sen parempi)
1½ dl sokeria
loraus vanilliinisokeria
1½ rkl vehnäjauhoja
½ dl sitruunamehua
1½ tl kanelia
muutama nokare voita
4 dl vehnäjauhoja
2 rkl sokeria
150 g margariinia
½ dl vettä
Sekoita vatkaimella tasaiseksi massaksi ja anna taikinan viiletä kelmussa jääkaapissa. Tällöin siitä tulee helpommin kaulittava.
Täyte:
1 kg omenoita (mitä muikeampi, sen parempi)
1½ dl sokeria
loraus vanilliinisokeria
1½ rkl vehnäjauhoja
½ dl sitruunamehua
1½ tl kanelia
muutama nokare voita
Kuori omenat ja leikkaa kuutioiksi.
Lisää kulhoon ja joukkoon sokeri, vanilliinisokeri, vehnäjauhot, sitruunamehu ja kaneli. Anna mehustua vähintään tunti.
Kauli taikina kahdeksi pyöreäksi levyksi n. 26cm halkaisijaksi. Voitele vuoka ja painele toinen levy pohjaksi. Peukaloi taikinaa hieman reunoillekin.
Kauli taikina kahdeksi pyöreäksi levyksi n. 26cm halkaisijaksi. Voitele vuoka ja painele toinen levy pohjaksi. Peukaloi taikinaa hieman reunoillekin.
Kaada mehustuneet omenat pohjan päälle, muutama nokare voita ja vedä toinen taikinapala kanneksi. Katso, että reunat ovat tiiviisti kiinni.
Pistele haarukalla muutama pistos kanteen, ettei piirakka pursua (tai vielä parempaa: räjähdä) uuniin.
Paista alatasolla 200 asteessa reilu puoli tuntia. Piirakasta kuuluukin jäädä taikinan värinen.
Ihan parasta kädenlämpöisenä jäätelön kanssa.
Ja vähintään yhtä parasta seuraavana päivänä makujen tasaannuttua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti