sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Kinkkukakku

Tätä ei voi, kuin suositella. Ehdoton lemppari jatkossa suolaisen piirakan rinnalle :P


Ohje on Kinuskikissan sivuilta. Arastelin hiukan piparjuurijuuston käyttöä (ei makuna kuulu lemppareihin), onneksi lähikaupasta oli ruohosipulituorejuusto loppu, joten 'jouduin' tyytymään ohjeen ehdotukseen. Onneksi. Aivan huippu.
Täytettä muutin liian kermaisesta omaan makuun sopivaksi, tähän malliin:

Pinnalle:kirsikkatomaatteja
viinirypäleitä
oliiveja

Täyte:

4 liivatelehteä
250 g palvikinkkua
1 punainen paprika
2 ½ dl (2-3 ruukkua) ruohosipulia
2 dl kuohukermaa
1dl turkkilaista jogurttia
1dl ranskan kermaa
2 rs (á 125 g) piparjuurituorejuustoa (esim. Cantadou)
1 ½ dl sinappikurkkusalaattia
maun mukaan jauhettua mustapippuria
½ dl vettä

Pohjaan:
n. 300 g ruisleipäviipaleita
¾ dl maitoa

Vuoraa irtopohjavuoan reunat ja pohja kelmulla.
Halkaise tomaatit, viinirypäleet ja oliivit ja asettele ylösalaisin vuoan pohjalle.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Leikkaa kinkku ja paprika pieniksi kuutioiksi. Hienonna ruohosipuli.

Vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi.
Lisää vaahtoon turkkilainen jogurtti ja ranskankerma.

Laita piparjuurituorejuusto toiseen kulhoon.
Kiehauta vesi ja sulata siihen liivatteet. Yhdistä liivateliemi tuorejuuston kanssa.
Samalla tuorejuusto notkistuu.
Sekoita tuorejuusto-liivateseos kermavaahdon joukkoon.
Lisää täytteeseen kinkku- ja paprikakuutiot, ruohosipulisilppu, (kurkkusalaatti) ja mustapippuri.
Lusikoi täyte vuokaan pieninä nokareina.
Vältä levittämistä, jotta koristeet pysyvät paikoillaan.
Painele lopuksi lusikalla täytettä tiiviisti pohjaa vasten, jotta se painuu tomaattien ja rypäleiden väliin.

Muodosta kakun pintaan leipäkerros ruisviipaleista sopivan kokoisia paloja leikkaamalla. Kostuta maidolla. Peitä vuoka kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa kolmisen tuntia – mielellään kuitenkin seuraavaan päivään.

Anna hyytyä yön yli.
Poista irtopohjavuoan reunat, asettele pohjan päälle salaatinlehtiä ja kippaa kakku ylösalaisin tarjoilualustalle.
Poista lopuksi kelmu. N-A-U-T-I !!!!
En voi tarpeeksi kehua.

2 kommenttia:

  1. Arvaa alkoiko tekemään mieli ;)
    Mäkin oon tehnyt tällä ohjella:) Oli tosi hyvää:) Seuraavalla kerralla tein vain "kerroskakun" ja laitoin leipää aina väliin. Sillä lailla kermainen maku tasaantui :)

    VastaaPoista
  2. Hyvä idea! Kokeilenkin sillä tavalla seuraavaksi :P

    VastaaPoista