Tätä kakkua ollaan tehty monen monta kertaa. Suosittelen !!
Resepti löytyy Pirkka.fi:n reseptiosiosta.
POHJA:
4 munaa
1,5 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
0,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
1,5 tl leivinjauhetta
1,5 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
0,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
1,5 tl leivinjauhetta
TÄYTE:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
0,5 dl sokeria
2 munaa
2 dl kuohukermaa
4 liivatelehteä
0,5 dl konjakkia
kostutus: maitoa / appelsiinimehua
Kuorrutus: 100g maitosuklaata+ 2dl vaahdotettua kermaa
Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri.
Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään.
Sekoita varovasti muna-sokeri vaahtoon.
Kaada taikina voideltuun, jauhotettuun vuokaan.
Paista 175 asteessa, kunnes on kypsää.
Kumoa kakku ja anna jäähtyä.
Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa.
Vatkaa kerma vaahdoksi.
Vatkaa valkuaiset vaahdoksi.
Laita liivatelehdet likoamaan 5-10 minuutiksi.
Vatkaa keltuaiset ja sokeri kevyesti ja sekoita joukkoon tuorejuusto.
Sekoita liivatteet kuumennettuun konjakkiin.
Lisää keltuais-juustoseokseen sulatettu suklaa ja sulatetut liivatelehdet.
Sekoita vielä joukkoon valkuais- ja kermavaahdot.
Jaa kakku kolmeen osaan, jotka kostutat maidolla tai appelsiinimehulla.
Aseta kansilevy tarjoiluastian pohjalle paistopinta alaspäin.
Levitä päälle puolet täytteestä. Laita täytteen päälle kostutettu kakkulevy ja kaada päälle loput täytteestä.
Nosta pinnalle vielä kostutettu kakun pohjaosa ylösalaisin.
Anna kakun hyytyä yön yli.
Kumoa kakku.
Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa, lisää se vatkatun kerman joukkoon ja sekoita varovasti.
Kuorruta kakku suklaakermalla.
Pinnalle laitoin suklaa-toffee palloja, mutta siihen sopii vaikkapa raastettu suklaakin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti