Olin tekemässä Daim-Limekakkua, mutta rouva unohti ostaa suklaata. Rouva unohti ostaa myös mansikkajogurttia, joten sitten hieman sovellettuna kakusta tuli tällainen:
Kakku oli oikein hyvää tällaisenaan. Tätä kuitenkin jäi hieman yli (syöjiä oli 7), joten laitoin lopun pakastimeen. Ja kuinka yllätyinkään parin päivän päästä, kun otin pakasteessa olleen kakun ja hieman jäisenä siitä palat yllärivieraille leikkasin. Oli vielä huimasti parempaa!!
Tätä teen uudelleen varmasti, mutta jo paria päivää etukäteen. Ja tämä syödään pakastettuna, vielä hieman hileisenä. Raikasta...
Tässä ohje muunneltuna meidän jääkaapista löytyville aineille:
175g minttu-dominokeksiä
50gmargariinia
2,5dl kermaa
200g vaniljatuorejuustoa (sunnuntain)
2prk maitorahkaa
1dl sokeria (kukkurallinen)
2tl vaniljasokeria
2 limen raastettu kuoti ja mehu
5 liivatetta
tilkka vettä
Päälle
mansikoita maun mukaan, karambolaa
Murusta keksit ja sekoita joukkoon sulatettu margariini.
Painele seos leivinpaperilla päällystetyn irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille (reunat kuten kuvassa näkyy)
Vatkaa kerma, lisää tuorejuusto ja rahka.
Lisää sokerit ja limen raastettu kuori ja sen mehu.
Liota kylmässä vedessä liivatteet (n.5min) ja sekoita sen jälkeen ne nopeasti tilkkaan kuumaa vettä.
Kaada täyte murupohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa yön yli.
Irroita kakku vuoasta ja koristele. (itse dippasin mansikan päät jääkaapista löytyneeseen suklaanjämään, sekä viipaloin karambolan).
Reunoille laitoin mansikkaviipaleet koristeeksi ennen täytteen kaatamista.
Minun makunystyröihini tämä upposi jäisenä kuin väärä raha. (ja limeallergiani huomasin aamulla herätessä.. turvonneet huulet ovat pieni hinta tästä mausta)
Nam !
VastaaPoista