3 kananmunaa
1½dl sokeria
3dl vehnäjauhoa
1½tl leivinjauhe
luraus vanilja-aromia
100g voita
200g maustettu rahka vanilja laktoositon
3dl raparperinpaloja
4rkl sokeria
3rkl vettä
Valmista
raparperitäyte: Kiehauta raparperinpalat vesitilkassa pehmeäksi. Valuta
raparperit siivilässä. Anna jäähtyä hetki. Lisää laktoositonta vaniljarahkaa
1/3 prk. Sekoita "tahnaksi". Lisää sokeria n. 4 rkl, tai oman maun
mukaan.
Vaahdota
munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää loput vaniljarahkasta. Lisää
jauhot, joihin leivinjauhe ja vaniljasokeri sekoitettu. Lisää lopuksi sulatettu voi.
Voitele pyöreä
piirakkavuoka.
Kaada taikina
piirakkavuokaan ja tasoita kevyesti.
Lopuksi
lisää raparperi-vaniljatäyte tasoittaen se taikinan päälle.
Paista 175 asteessa noin 45min.
Tarjoile vaniljajäätelön kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti