lauantai 13. syyskuuta 2014

Vaniljainen raparperipiiras


3 kananmunaa
1½dl sokeria
3dl vehnäjauhoa
1½tl leivinjauhe
luraus vanilja-aromia
100g voita
200g maustettu rahka vanilja laktoositon
3dl raparperinpaloja
4rkl sokeria
3rkl  vettä
 
      Valmista raparperitäyte: Kiehauta raparperinpalat vesitilkassa pehmeäksi. Valuta raparperit siivilässä. Anna jäähtyä hetki. Lisää laktoositonta vaniljarahkaa 1/3 prk. Sekoita "tahnaksi". Lisää sokeria n. 4 rkl, tai oman maun mukaan.
 
       Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää loput vaniljarahkasta. Lisää jauhot, joihin leivinjauhe ja vaniljasokeri sekoitettu. Lisää lopuksi sulatettu voi.
       Voitele pyöreä piirakkavuoka.
       Kaada taikina piirakkavuokaan ja tasoita kevyesti.
       Lopuksi lisää raparperi-vaniljatäyte tasoittaen se taikinan päälle.
     Paista 175 asteessa noin 45min.
 
     Tarjoile vaniljajäätelön kera.
 
 
 
 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti