Ohje kopioitu suoraan Kokikokki -sivuilta:
Pohja
|
|
180 g (n.
3 dl)
|
vehnäjauhoja
|
1 dl
|
sokeria
|
1 tl
|
leivinjauhetta
|
150 g
|
kylmää
margariinia
|
1/2
|
kananmuna
|
Täyte
|
|
4 - 5
|
hapahkoa
omenaa
|
2 - 3 rkl
|
sokeria
|
1 tl
|
jauhettua
kardemummaa
|
2 tl
|
kanelia
|
Päälle
|
|
1 1/2
|
kananmunaa
|
1 dl
|
sokeria
|
25 g
|
voita tai
margariinia
|
1/2 dl
|
kiehuvaa
vettä
|
1 1/2 dl
|
vehnäjauhoja
|
1/2 tl
|
leivinjauhetta
|
Vaihe 1
Mittaa
jauhot, sokeri ja leivinjauhe monitoimikoneen kulhoon ja lisää paloiteltu,
kylmä margariini. Aja seos murumaiseksi koneella. Riko muna esimerkiksi
tasareunaiseen juomalasiin ja vatkaa tasaiseksi haarukalla. Kaada puolet munasta
koneeseen ja seosta taikina tasaiseksi. Jätä taikina kulhossaan kylmään
hetkeksi ja valmista täyte.
Vaihe 2
Poista
omenoista siemenkota omenaporalla, kuori omenat ja leikkaa ne paksuhkoiksi
lohkoiksi. Sekoita sokeri ja mausteet sekaisin ja ripottele omenalohkoille niin
että lohkot tulevat tasaisesti maustetuiksi.
Vaihe 3
Taputtele
pohjataikina jauhotetuin käsin kookkaan lasisen piirakkavuoan (halkaisija 26 -
27 cm) pohjalle ja reunoille. Lado päälle omenalohkot ja kypsennä piirakkaa 15
minuuttia 175-asteisen uunin alimmalla tasolla.
Vaihe 4
Mittaa
päällitaikinan ainekset. Vatkaa muna ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sulata voi
kasarissa, lisää vesi ja kiehauta seos. Lisää seos kiehuvana munavaahtoon
voimakkaasti vatkaten. Lisää jauhot ja niihin sekoitettu leivinjauhe vaahtoon
vasta kun piirakkapohja on valmis.
Vaihe 5
Ota piirakka
uunista ja kaada kakkutaikina omenoiden päälle tasaiseksi kerrokseksi. Jatka
kypsentämistä, kunnes pintataikina on kypsä tikulla koitettaessa ja värittynyt.
Paistoaika on noin 12 - 15 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä ja tarjoa kylmänä.
Sirottele päälle tomusokeria.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti