lauantai 13. syyskuuta 2014

Mummo-Ankan omppupiiras

 
Ohje kopioitu suoraan Kokikokki -sivuilta: 
Pohja
180 g (n. 3 dl)
vehnäjauhoja
1 dl
sokeria
1 tl
leivinjauhetta
150 g
kylmää margariinia
1/2
kananmuna
Täyte
4 - 5
hapahkoa omenaa
2 - 3 rkl
sokeria
1 tl
jauhettua kardemummaa
2 tl
kanelia
Päälle
1 1/2
kananmunaa
1 dl
sokeria
25 g
voita tai margariinia
1/2 dl
kiehuvaa vettä
1 1/2 dl
vehnäjauhoja
1/2 tl
leivinjauhetta
Vaihe 1
Mittaa jauhot, sokeri ja leivinjauhe monitoimikoneen kulhoon ja lisää paloiteltu, kylmä margariini. Aja seos murumaiseksi koneella. Riko muna esimerkiksi tasareunaiseen juomalasiin ja vatkaa tasaiseksi haarukalla. Kaada puolet munasta koneeseen ja seosta taikina tasaiseksi. Jätä taikina kulhossaan kylmään hetkeksi ja valmista täyte.
Vaihe 2
Poista omenoista siemenkota omenaporalla, kuori omenat ja leikkaa ne paksuhkoiksi lohkoiksi. Sekoita sokeri ja mausteet sekaisin ja ripottele omenalohkoille niin että lohkot tulevat tasaisesti maustetuiksi.
Vaihe 3
Taputtele pohjataikina jauhotetuin käsin kookkaan lasisen piirakkavuoan (halkaisija 26 - 27 cm) pohjalle ja reunoille. Lado päälle omenalohkot ja kypsennä piirakkaa 15 minuuttia 175-asteisen uunin alimmalla tasolla.
Vaihe 4
Mittaa päällitaikinan ainekset. Vatkaa muna ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sulata voi kasarissa, lisää vesi ja kiehauta seos. Lisää seos kiehuvana munavaahtoon voimakkaasti vatkaten. Lisää jauhot ja niihin sekoitettu leivinjauhe vaahtoon vasta kun piirakkapohja on valmis.
Vaihe 5
Ota piirakka uunista ja kaada kakkutaikina omenoiden päälle tasaiseksi kerrokseksi. Jatka kypsentämistä, kunnes pintataikina on kypsä tikulla koitettaessa ja värittynyt. Paistoaika on noin 12 - 15 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä ja tarjoa kylmänä. Sirottele päälle tomusokeria.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti