Tämäkin tämän kesän arkistosta
200 g suklaapisara tms keksejä
75 g sulatettua rasvaa
Murskaa keksit muruiksi. Laita keksit vahvaan
pussiin ja murskaa ne kaulimen avulla. Sulata rasva ja sekoita ainekset
keskenään. Aseta tarjoiluastian päälle irtopohjavuoan reunat. Leikkaa reunojen
sisäpinnalle leivinpaperista suikale. Tarvittaessa kiinnitä se pienellä teipin
palasella saumakohdasta. Kuitenkin niin, että saat teipin pois reunaa
irroittaessa. Painele keksimassa pohjalle. Laita jääkaappiin täytteen
valmistuksen ajaksi.
Täyte:
2,5 dl (1prk) flora vanillaa
200 g maustamatonta tai vaniljatuorejuustoa
4-5 vartta raparperia
3-4 dl vettä
2 dl sokeria
130 g (1 levy) valkosuklaata
5 liivatelehteä
Kuori ja paloittele raparperit. Laita palat
veden ja sokerin kanssa kattilaan. Keitä pehmeäksi. Siivilöi raparperit ja
keitinliemi erilleen. Älä heitä kumpaakaan pois. Jäähdytä molemmat hyvin, ennen
täytemassaan laittamista.
Liota 5 liivatelehteä kylmässä vedessä noin 5
minuuttia. Vatkaa flora vanilla vaahdoksi. Lisää joukkoon tuorejuusto,
sulatettu suklaa (ei saa olla kuumaa) ja jäähdytetty raparperi. Kiehauta 2-3
rkl raparperilientä. Purista liivatelehdistä ylimääräinen neste pois ja sulata
ne kuumaan nesteeseen. Sekoita liivateseosta hetki. Lisää täytemassaan ohuena
nauhana, kokoajan massaa sekoittaen. Kaada täytemassa keksipohjan päälle. Laita
jääkaappiin/pakastimeen hyytymään.
Kiille:
4 dl raparperin keitinlientä
4 liivatelehteä
(tippa vihreää elintarvikeväriä)
Kun täyte on hyytynyt, laita 4 liivatetta likoamaan kylmään veteen 5
minuutiksi. Kuumenna 2-3 rkl raparperin keitinlientä, purista liivatelehdistä
ylimäärinen neste pois ja sulata liivatteet siihen. Kaada seos lopun
raparperiliemen joukkoon, sekoita hyvin. Halutessasi värjää kiillettä pienellä
tipalla vihreää elintarvikeväriä. Itse käytin oliivinvihreää pastaväriä.
Kuvassa näyttää hiukan kellertävältä. Mikäli raparperinestettä on vähemmän kuin
ohjeessa, laita 1 dl nestettä kohden 1 liivatelehti. Kaada seos hyytyneen
tortun päälle. Anna kiilteen hyytyä jääkaapissa muutama tunti. Irroita ennen
tarjoilua vuoan reunat pois. Koristele ennen tarjoilua esim. tuoreilla
mansikoilla ja mansikanlehdillä.
|
Myös poika halusi tehdä oman pikkukakkusen, jonka pistelivät poskeensa parin kaverinsa kanssa :)
|
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti