lauantai 13. syyskuuta 2014

Raparperi-Valkosuklaa Hyydykekakku

Tämäkin tämän kesän arkistosta




200 g suklaapisara tms keksejä
75 g sulatettua rasvaa

 

Murskaa keksit muruiksi. Laita keksit vahvaan pussiin ja murskaa ne kaulimen avulla. Sulata rasva ja sekoita ainekset keskenään. Aseta tarjoiluastian päälle irtopohjavuoan reunat. Leikkaa reunojen sisäpinnalle leivinpaperista suikale. Tarvittaessa kiinnitä se pienellä teipin palasella saumakohdasta. Kuitenkin niin, että saat teipin pois reunaa irroittaessa. Painele keksimassa pohjalle. Laita jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.

 

Täyte:
2,5 dl (1prk) flora vanillaa
200 g maustamatonta tai vaniljatuorejuustoa
4-5 vartta raparperia
3-4 dl vettä
2 dl sokeria
130 g (1 levy) valkosuklaata
5 liivatelehteä

 

Kuori ja paloittele raparperit. Laita palat veden ja sokerin kanssa kattilaan. Keitä pehmeäksi. Siivilöi raparperit ja keitinliemi erilleen. Älä heitä kumpaakaan pois. Jäähdytä molemmat hyvin, ennen täytemassaan laittamista.

 

Liota 5 liivatelehteä kylmässä vedessä noin 5 minuuttia. Vatkaa flora vanilla vaahdoksi. Lisää joukkoon tuorejuusto, sulatettu suklaa (ei saa olla kuumaa) ja jäähdytetty raparperi. Kiehauta 2-3 rkl raparperilientä. Purista liivatelehdistä ylimääräinen neste pois ja sulata ne kuumaan nesteeseen. Sekoita liivateseosta hetki. Lisää täytemassaan ohuena nauhana, kokoajan massaa sekoittaen. Kaada täytemassa keksipohjan päälle. Laita jääkaappiin/pakastimeen hyytymään.

Kiille:

 

4 dl raparperin keitinlientä
4 liivatelehteä

(tippa vihreää elintarvikeväriä)

Kun täyte on hyytynyt, laita 4 liivatetta likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi. Kuumenna 2-3 rkl raparperin keitinlientä, purista liivatelehdistä ylimäärinen neste pois ja sulata liivatteet siihen. Kaada seos lopun raparperiliemen joukkoon, sekoita hyvin. Halutessasi värjää kiillettä pienellä tipalla vihreää elintarvikeväriä. Itse käytin oliivinvihreää pastaväriä. Kuvassa näyttää hiukan kellertävältä. Mikäli raparperinestettä on vähemmän kuin ohjeessa, laita 1 dl nestettä kohden 1 liivatelehti. Kaada seos hyytyneen tortun päälle. Anna kiilteen hyytyä jääkaapissa muutama tunti. Irroita ennen tarjoilua vuoan reunat pois. Koristele ennen tarjoilua esim. tuoreilla mansikoilla ja mansikanlehdillä.
Myös poika halusi tehdä oman pikkukakkusen, jonka pistelivät poskeensa parin kaverinsa kanssa :)
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti