Herkullinen hyydykekakku, nyt muistin ottaa kuvankin tästä:
Pohja:
3 liivatelehteä
2rkl sitruunamehua
100g maustamatonta tuorejuustoa
1dl vaniljajogurttia
¾dl sokeria
2tl vaniljasokeria
½prk ( pieni ) säilykepersikkaa
1dl kuohukermaa
Kuorrute
1prk hedelmäpilttiä
2 liivatetta
2rkl persikan säilykelientä
persikkaviipaleita
Murenna keksit pieniksi muruiksi
ja sekoita voi joukkoon. Vuoraa leivinpaperille
irtopohjavuoka ja
taputtele keksiseos tasaisesti pohjalle. Siirrä jääkaappiin kovettumaan.
Liota liivatteita kylmässä
vedessä n 5 minuuttia. Sekoita sokerit ja jogurtti tuorejuustoon. Vatkaa kerma
vaahdoksi. Kuumenna sitruunamehu mikrossa ja sulata liivate siihen. Lisää
liivate ohuena nauhana tuorejuuston joukkoon, koko ajan sekoittaen.
Paloittele persikat pieniksi kuutioiksi ja lisää tuorejuustoon. Lisää lopuksi
kermavaahto varovasti nostellen. Kaada täyte nopeasti pohjan päälle. Tasoita
pintaa tarvittaessa. Nosta jääkaappiin hyytymään yön
yli.
Laita liivate kylmään veteen 5
minuutiksi. Kuumenna persikan liemi kiehuvaksi. Sulata liivatteet veteen ja
lisää piltti, sekoita tasaiseksi. Kaada kakun päälle ja nosta kylmään hyytymään
vähintään puoleksi tunniksi ennen koristelua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti