Edelleen etsin sitä täydellistä juustokakkua. Sitä, jota maistettua ei saa sanaa suustaan, joka saa silmistä kaffetassin kokoiset ja jota on pakko ottaa lisää.
Alkuvuonna telkkarista tuli jonkun maan Master Chef, josta kopioin tämän ohjeen. Tai siis käänsin, alkuperäinen tässä linkissä.
Maku oli tosi hyvä, mutta täytyy sanoa, että edelleen "se jokin" puuttui. Vai johtuuko siitä, että metsästän mielikuvani kakkua, jota ei ole olemassakaan?
Älkää käsittäkö väärin, hyväähän tämä oli. Oikeasti. Mutta jatkan etsintöjäni edelleen..
Pohja:
40g mantelijauhetta
105g jauhoja
55g erikoishienoa sokeria
90g voita kuutioituna
Täyte:
330g tuorejuustoa (käytän philadelphiaa)
500g ricottaa
4 munaa
295g erikoishienoa sokeria
60ml sitruunan mehua
1 rkl raastettua luomu sitruunan kuorta
1 tl vaniljasokeria
1 ½ rkl maissitärkkelystä
1 ½ rkl vettä
500g ricottaa
4 munaa
295g erikoishienoa sokeria
60ml sitruunan mehua
1 rkl raastettua luomu sitruunan kuorta
1 tl vaniljasokeria
1 ½ rkl maissitärkkelystä
1 ½ rkl vettä
Laita kaikki pohjan ainekset kulhoon ja nypi taikinaksi. Vuoraa leivinpaperilla irtopohjavuoka reunoineen. Painele pohjataikina vuoan pohjalle. Paista 150 asteessa n. 15 minuuttia.
Sekoita täytteen tuorejuusto, ricotta, munat, sokeri, vaniljasokeri, sitruunamehu ja raastettu sitruunankuori tasaiseksi massaksi. Sekoita keskenään maissitärkkelys ja vesi. Kaada täytteen joukkoon samalla vatkaten taikinaa.
Kaada täyte pohjan päälle.
Laita kakku uuniin ja paista 150C tunnin verran. Sammuta uuni ja jätä kakku uuniin vielä tunniksi luukku kiinni. Irroita kakku vuoasta ja anna tekeytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Tässä ohje mansikkamelbaan:
500g sulatettuja mansikoita (sulatusastiassa sulanut neste vielä mukana)
1 tl vaniljasokeria
1-2rkl tomusokeria
Paseeraa mansikat siivilän läpi. Sekoita sokerit joukkoon.
1 tl vaniljasokeria
1-2rkl tomusokeria
Paseeraa mansikat siivilän läpi. Sekoita sokerit joukkoon.
Nauti kaffeen kanssa makustellen, silmät kiinni.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti