tiistai 21. lokakuuta 2014

Sokeriton omenahillo

Tavallista omppuhilloa. Tänä vuonna tuntui aikataulu liian hektiselle, jotta olisi saanut itsensä uusia hilloreseptejä kokeilemaan. Viime vuotinen uuniomenahillo oli talvella se, joka hilloista ensimmäisenä syötiin. Hyväähän se oli.
Nyt kuitenkin ihan tavallista purkitin litratolkulla. Tykkään tehdä ilman sokeria, koska laitan hillon pakkaseen. Me muutenkin tykätään aika muikeista mauista.
Ja saahan sokerin lisättyä sitten syödessään, jos niin haluaa..
Tästä se sitten lähtee. Kuoritaan ja pilkotaan kattilallinen omppua.


Keitetään, kunnes lohkot ovat pehmeitä ja soseutuvat jo itsestäänkin.
Lisätään mausteita, mistä pitää. Laitoin muutaman ruokalusikan kanelia. Keitin useamman kattilallisen hilloksi ja osaan laitoin vanilja-aromia hieman joukkoon.
(hillosokerin siis jätin pois).
Sitten soseutetaan sauvasekottimella.
Yksi purkki riitti ystävällekin tuliaiseksi ;)
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti