keskiviikko 30. lokakuuta 2013

Feta-Rucolapiirakka + muffinssit

Sain ystäväni yökylään, iltapalaksi salaatin (ja ehkä ansaitun sidukan) kera:
 
Feta-rucolapiirakkaa.. tässä piirakat ja ylijäämä tungettuna muffinssivuokiin menossa uuniin.

 
Ja uunista ulos

 
 
Tässä kaikille hyvää arvostaville resepti omaan makuun tuunattavaksi:
 
 Pohja:
50g voita
3dl vehnäjauhoja
1dl ruisjauhoja
2tl leivinjauhetta
1½dl maitoa
 
Täyte:
rucolaa
1-2 rasiaa kirsikkatomaattia
150g fetaa
1dl ranskankermaa
1dl maitoa
2 munaa
suolaa
mustapippuria
 
Sekoita kaikki pohja-ainekset taikinaksi.
Painele piirakkavuoan pohjalle (tai muffinssivuokiin).
Pilko pohjalle rucola, sekä puolitetut tomaatit ja fetakuutiot.
Riko munien rakenne rikki ja sekoita joukkoon kerma, maito, sekä mausteet.
Kaada kermaseos tasaisesti täytteen päälle.
Paista 175 asteessa noin 1h.
 
Mielestäni ehdottomasti paras feta on leivonnassa tämä:
 
-ei jää lämpökäsittelyn jälkeen kumiseksi
- säilyttää makunsa
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti