Tein kaksi taikinaa, toisen normaaleihin jauhoihin ja toisen gluteenittomaan.
Jälkimmäiset nousivat hyvin uunissa ja maistuivat kuohkeammilta, paljon paremmilta.
Kun taas normaaleilla jauhoilla tehdyt jäivät hieman.. jauhoisiksi.
1 muna
vajaa dl Valion 3 juustoa -ruokakermaa (tai mustapekka -ruokakermaa)
½ dl juoksevaa margariinia
1 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
1½ dl emmental-raastetta
tuoretta ruohosipulia reippaasti
yrttitarhan maustesekoitusta reippaasti
vajaa dl Valion 3 juustoa -ruokakermaa (tai mustapekka -ruokakermaa)
½ dl juoksevaa margariinia
1 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
1½ dl emmental-raastetta
tuoretta ruohosipulia reippaasti
yrttitarhan maustesekoitusta reippaasti
oreganoa tai pizzamaustetta suht reippaasti
maun mukaan suolaa
maun mukaan suolaa
Päällä ruohosipuli-ranskankerma töttöröt, joita olikin yllättävän vaikea pursottaa, sillä jäivät yhtenään tyllaan kiinni :D
Riko munan rakenne, sekoita joukkoon ruokakerma ja margariini.
Sekoita keskenään jauhot ja leivinjauhe ja lisää taikinaan.
Lisää juustoraaste, sekä mausteet.
Paista muffinssivuoassa n.10 minimuffinssia 225 asteessa n.15min. -kunnes ovat kauniin ruskeita.
Hyviltä maistuivat, myös joulupöydässä.:)
VastaaPoistaKiitos reseptistä!
PS. Leivonnainen on oikealta nimeltään "muffin" (engl.), suomeksi muffini; monikossa "muffins" (engl.), suomeksi siis muffinit.