Tämä kinuskikakku matkasi ystäväni juhliin. En ollutkaan aiemmin kokeillut tehdä.
Minua huvittaa, että tuo sama kakkukupu on eksynyt täällä joka toiseen kakkukuvaan :)
Ei varmaan huomaa, että on lemppari !
Ohje on Kinuskikissan sivuilta, tässä se vielä niin, miten päätyi tuon kuvun alle:
5 munan sokerikakkupohja (halkaise kolmeen osaan, kostuta maidolla ja vaniljasokerilla)
Täyte:
Kinuskikastike:
3dl kuohukermaa
3dl fariinisokeria
Kerma-tuorejuustovaahto:
3dl kuohukermaa
150g maustamatonta tuorejuustoa (käytin philadelphiaa)
½-1dl vaniljakreemijauhetta (käytin blåbandin vanhanajan)
Kinuskikuorrutus:
2dl kuohukermaa
2dl fariinisokeria
Pursotuksiin 3-4dl kermaa, sekä hasselpähkinärouhetta & mansikoita.
Kinuskitäyte:Valmista ensin kinuskikastike. Mittaa kerma ja fariinisokeri kattilaan. Kuumenna sekoitellen, kunnes seos kiehuu ja jatka keittämistä parin minuutin ajan. Anna kastikkeen jäähtyä (kylmä vesihaude nopeuttaa) ja siirrä jääkaappiin. Kastikkeen täytyy olla täysin kylmää ennen vaahdotusta. Tee kastike mielellään valmiiksi jo vaikka edellispäivänä.
Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon tuorejuusto.
Vatkaa kylmä kinuskikastike vaahdoksi sähkövatkaimen täydellä teholla. Sekoita kinuskivaahto kerma-tuorejuustoseokseen.
Lisää täytteeseen vaniljakreemijauhetta, kunnes se on riittävän jämäkkää pohjan päälle levitettäväksi.
Levitä kakkupohjan päälle puolet täytteestä, lisää kakkulevy ja kostuta, ja sitten toiset puolet täytteestä ja päällimmäiseksi laita viimeinen kakkulevy ja kostuta.
Anna kakun seistä hetken aikaa viileässä ennen, kuin alat kuorruttamaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti