Tämä resepti löytyi vanhasta "leivotaan" -lehdestä. Teen takuulla uudelleen!
Jääkaappiin oli jäänyt eräpäivää lähestyvä Flora Vanilla, siitä ei kovin kauniita pursotuksia (ainakaan minä) saa tehtyä.
Pohja:
3½dl vehnäjauhoja
2tl sokeria
ripaus suolaa
100g voita
½dl vettä
Raparperitäyte:
n.500g raparperia
2rkl perunajauhoja
1½dl sokeria
Vaniljatäyte:
4 liivatelehteä
2dl kuohukermaa
1 vaniljatanko
1½dl tomusokeria
200g maustamatonta tuorejuustoa
2 valkuaista
2rkl sitruunamehua
Koristeluun:
1½dl kermaa
1tl sokeria
raparperinkuorta
Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla ja voitele lisäksi leivinpaperin päältä reunat.
Sekoita jauhot, sokeri ja suola.
Paloittele joukkoon voi ja nypi sekaisin.
Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
Painele taikina vuoan pohjalle.
Leikkaa raparperit paloiksi. Sekoita palojen joukkoon perunajauhot ja sokeri.
Levitä pohjan päälle,
Paista 200 asteessa n.35min. Anna jäähtyä.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Mittaa kerma kulhoon. Halkaisen vaniljatanko pystysuunnassa kahtia ja kaavi siemenet kerman joukkoon. (meidän lähikaupassa ei ollut vaniljatankoa, joten vaniljasokeri ajoi sen osan).
Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää vaahdotuksen aikana joukkoon tomusokeri.
Sekoita mukaan tuorejuusto.
Erottele valkuaiset ja vatkaa vaahdoksi.
Yhdistä kerma-tuorejuustoseoksen kanssa.
Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja sulata liotetut liivatteet mehun joukkoon.
Sekoita liivatemehu ohuena nauhana hitaasti vatkaten täytteeseen.
Kaada täyte vuokaan.
Anna hyytyä jääkaapissa 3 tuntia.
Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.
Mittaa kerma ja sokeri kuljoon
Vatkaa vaahdoksi ja lisää vaahdotuksen aikana joukkoon vaniljakreemijauhe.
Pursota kerma piirakan päälle ja asettele raparperin kuoria pursotusten päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti