Ohje Pirkka -lehdestä, hieman omaan makuun muokattuna, riittää pellilliseen
ja on ehdottomasti parasta vasta vuorokauden maustumisen jälkeen:
Pohja:
200g voita
3 munaa
2dl sokeria
3½dl vehnäjauhoa
2tl leivinjauhetta
3tl vanilliinisokeria
2pss vadelmia (yht. 400g)
Täyte ja kuorrutus:
2dl vadelmahilloa
1rs appelsiini tuorejuustoa (180g)
1rs philadephia tuorejuustoa
1prk maitorahkaa (250g)
Sulata rasva. Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne rasvan kanssa vuorotellen vaahdon sekaan.
Levitä taikina leivinpaperin päälle tasaisesti ja ripota jäiset vadelmat taikinan päälle.
Paista 200 asteessa 15-20min.
Leikkaa jäähtynyt levy puoliksi. Levitä toisen puolikkaan päälle noin 1dl vadelmahilloa.
Sekoita tuorejuusto ja tomusokeri keskenään. Lisää joukkoon maitorahka.
Levitä puolet täytteestä vadelmahillon päälle.
Nosta toinen pohjalevyn puolikas nurinperin täytteen päälle.
Levitä loput täytteestä tasaisesti leivosten pintaan.
Leikkaa leivoslevyn ulkoreunat tasaisiksi ja paloittele sopiviksi paloiksi.
Koristele pursottamalla vadelmahilloa leivosten päälle.
NamNam !! :P
Nämä olivat todella hyviä, varsinkin seuraavana päivänä!
VastaaPoista