lauantai 22. joulukuuta 2012

Sara la Fountainin Kuppikakut

Näitä valmistui ensin koe-erä työkavereille vietäväksi ja sitten noin 60kpl vietäväksi ystäväni juhliin.
Päälliseksi tein jälleen marenkia, ohje siihen täällä , mahdankohan muita kuorrutteita osata enää tehdäkään..
2rkl vahvaa kahvia (tai myös murukahvi käy, jolloin sekoita 2rkl kiehuvaa vettä ja lisää 2rkl murukahvia)
1rkl maitoa
2 3/4dl kermaa
100g sulatettua voita
2 munaa
6dl jauhoja
1tl ruokasoodaa (älä jätä tätä pois!)
1½tl leivinjauhetta
2 3/4dl sokeria
4kpl pätkis patukkaa
4kpl dacapo patukkaa
3/4dl amerikanpastilleja

Sekoita keskenään kahvi, maito ja vatkaamaton kerma. Lämmitä uuni 180 asteeseen.
Lisää sulatettu voi seokseen ja anna jäähtyä. Sekoira jauhot, sokeri, ruokasooda ja leivinjauhe.
Vatkaa munat ja lisää kerma-voikahviseos ja sekoita tasaiseksi.
Lisää jauhoseos joukkoon, sekoita vain kevyesti ja lisää pilkotut suklaapatukat ja pastillit.
Sekoita aineet nopeasti sekaisin ja lusikoi taikina muffinivuokiin.
Hyvä määrä on hieman yli puolenvälin vuokaa, tämä taikina turpoaa paljon.

Ensi kerralla kokeilen koristeeksi marengin sijaan sulatettua maitosuklaata, joka on koristeltu raastetulla suklaalla :P

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti