perjantai 17. helmikuuta 2012

PuoLuKKaRuuDuT

Resepti on "LEIVOTAAN" lehdestä, nro 1/2012.
Minun makuuni hieman kuivahko, pidän enemmän kermaviili tai rahka täytteisistä, mutta vaniljajäätelön kanssa tämäkin maistuu oikein hyvälle :P

Ohje riittää piirakkavuokaan. Tuplaa resepti, jos haluat pellillisen:
3dl vehnäjauhoja
1½tl leivinjauhetta
1dl sokeria
75g margariinia
1 kananmuna
1dl maitoa
3dl puolukoita (tai mitä vaan marjoja)

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
Sekoita jauhot, leivinjauhe ja ½dl sokeria.
Murenna margariini jauhoseokseen.
Vatkaa muna maidon kanssa sekaisin ja lisää seos massaan.
Kaada taikina korppujauhotettuun vuokaan.
Ripottele päälle marjat ja loppu sokeri.
Paista uunin alatasolla 25min.

1 kommentti:

  1. Tervehdys Marianne! Kiva, että pukkasit uuden herkullisen blogin ilmoille!Onnittelut! Vaikka itse tykkään kovastikin kaikista jutuista, joitten nimeä en aina oikein osaa lausua kirjoittamisesta puhumattakaan ;) ja jopa superfooditkin (eritoten kotimaiset marjat kuten marja-aroniat, tyrnit, mustaherukat sekä moninaiset yrtit)ovat minusta usein tosiaan silkkaa superia niin silti on toki mukava vaihteeksi tutkailla mitä herkkuja täällä taiot...tietäen vielä miten paljon sinulla on tuota taiteellista silmääkin!

    Meillä kotona Viltsu-poitsu on erikoistunut juuri näihin "normaalimpiin" herkkuihin. Tosin joitain vaikutteita on pikku hiljaa valunut hänenkin resepteihinsä mammalta...esim psylliuminsiemen ja mantelijauho, joilla on kiva suurustaa vähän karpinoloisia kastikkeita.

    Ps. Kardemumma on sitten ihana mauste! Ihan yksi meikätytön lemppareita ja kahvistakin olen alkanut välillä viime vuosina tykätä, joten sanoisinpa, että aivan mainio nimi blogillasi! :)

    VastaaPoista