perjantai 18. toukokuuta 2012

Banaani-vadelma muffinssit marenkikuorrutteella



Tein näin:


150 g voita
2 dl sokeria
4 munaa
2 banaania
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
50 g paiston kestävää suklaata
kourallinen vadelmia
Marenkikuorrute
4 valkuaista
2,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
- Soseuta banaanit haarukalla.
- Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksi kerrallaan, koko ajan voimakkasti vatkaten.
- Sekoita kuivat aineet yhteen. Sekoita banaanisose ja kuivat aineet taikinaan. Sekoita joukkoon myös suklaarouhe, sekä vadelmat.
- Jaa taikina pellille muffinivuokiin, käytä vuokien alla mielellään sitä sellaista muffinssiteflon alustaa, ettei taikina leviä.
- Paista 200 asteessa uunin keskitasossa noin 20 min ja anna jäähtyä.
Valmistan marengin näin:
Erottelen valkuaiset kuumuutta kestävään kulhoon ja lisään sokerit. Keitän veden kattilassa kiehuvaksi ja otan pois levyltä. Laitan valkuaiskulhon höyryävän (ei kiehuvan) kattilan päälle ja vatkaan valkuaiset kuohkeaksi vaahdoksi. Noin 5minuuttia. Sen jälkeen otan kulhon pois kattilan päältä ja vatkaan vielä muutaman minuutin, kunnes marenkiin alkaa jäämään vatkainta nostamalla 'huippuja' koholle. Nostelen marengin pakastuspussiin, johon olen upottanut tyllan ja pursotan JÄÄHTYNEIDEN muffinssien päälle kiehkurat. Sitten laitan muffinssit vielä uuniin 200 asteeseen hetkeksi, kunnes huiput ovat saaneet hieman väriä. Vieressä pitää seistä koko ajan, sillä palavat muutamassa minuutissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti