perjantai 17. helmikuuta 2012

Marianne-Vadelma rahkakakku

Lemppari kautta aikojen !! Nyt taas tein viikonlopun herkuksi vieraille.
Ohje on alkujaan muistaakseni Fazerilta, ei varmasti jätä ketään kylmäksi ja kerää suurimmat kehut!
175g suklaakeksiä
50g voita

100g marianne -rouhetta (valmis pussi)
2½dl flora vanillaa tai muuta vatkautuvaa vaniljakastiketta
1prk (200g) maitorahkaa
½dl sokeria
5 liivatetta
3rkl vettä

400g vadelmia
1dl sokeria
4 liivatetta
½dl punaista mehua

Sulata rasva. Rouhi keksit muruiksi ja sekoita yhteen.
Painele pohjamassa irtopohjavuoan pohjalle ja nosta jääkaappiin.

Vatkaa vaniljakastike kuohkeaksi ja yhdistä siihen karamellirouhe ja maitorahka.
Mausta seos sokerilla.
Pane liivatteet likoamaan kylmään veteen (n.5min). Kuumenna vesitilkka, purista liivatteista vesi pois ja liuota yksitellen kuumaan veteen. Anna jäähtyä muutama minuutti ja lisää sen jälkeen ohuena 'norona' karamelliseokseen.
Levitä seos keksipohjan päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään.

Soseuta vadelmat sauvasekoittimella.
Pane liivatteet kylmään veteen likoamaan. Kuumenna mehu kiehuvaksi ja liuota siihen liivatteet.
Anna hetki jäähtyä ja yhdistä vadelmaseokseen.
Kaada vadelmakerros hyytyneen täytteen päälle. Anna seistä kylmässä muutama tunti (tai seuraavaan päivään) ja koristele. Vaikkapa marjoilla. Nams!!

2 kommenttia:

  1. Moi!
    Äiti vinkkasi uudesta blogistasi, ja VAU mitä herkkuja täältä löytyykään! Nams ja nams! :)

    VastaaPoista
  2. Kiva, kun jatkoit bloggailua. Toi kakku on muuten aivan loistavan hyvää, just hetki sitten sitä tekostelin!

    <3

    VastaaPoista