perjantai 18. toukokuuta 2012

Porkkanakakku

Reseptin löysin Täti Monikan majatalon sivuilta ja se riittää koko pellilliseen.
Tein pyöreään irtipohjavuokaan, joten puolitin annoskoot, porkkanaa tuli kukkuramitalla, ettei vain jäisi kuivaksi.


8 dl porkkanaraastetta
1,5 dl mantelirouhetta
0,25 dl kookoshiutaleita
4,5 dl vehnäjauhoja
3,5 dl hienoa ruokokidesokeria
4 munaa
1 purkki ananasmurskaa
2 dl oliiviöljyä
3 tl kanelia
1 tl kardemummaa
2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa

Päälle:
400 grammaa Philadelphiaa (ja vain tätä)
2 dl tomusokeria
sitruunamehua maun mukaan

Pohja:
Pese, kuori ja raasta porkkanat. Sekoita keskenään munat ja öljy. Lisää sekoitetut kuivat aineet varovasti joukkoon. Valuta ananas ja lisää se ja porkkanaraaste taikinaan. Paista voidellussa vuoassa noin tunti (175 astetta).

Sekoita kuorrutteen aineet ja levitä jäähtyneen kakun päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti