lauantai 4. lokakuuta 2014

Gluteenittomat Porkkanasämpylät

 

Teki mieli sämpylää, mutta psyllium oli päässyt loppumaan... -kokeilin sitten ensi kertaa ilman.
Ihan superhyviä! Pehmeitä ja herkullisia! Jopa poika kehui..
Rapsakan ja mehevän kuoren salaisuus on tuo vesi-muna voitelu ennen uunia, älä siis unohda tehdä sitä!
 
2 dl porkkanaraastetta
3 dl maitoa
1 pussi kuivahiivaa
1-1½ tl suolaa
2 rkl öljyä
3 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
6 dl gluteenitonta jauhoseosta

1 rkl vettä + 1 kananmuna voiteluun
 
1. Raasta porkkanat hienoksi. Lämmitä maito käden lämpöiseksi. Sekoita 1 dl vehnäjauhoista kuivahiivan kanssa ja sekoita maidon kanssa. Lisää myös suola, öljy sekä porkkanaraaste.
2. Lisää loput jauhoista sekä kaurahiutaleet vähitellen ja vaivaa käsin muutama minuutti. Taikina saa olla tahmea, jotta sämpylöistä tulee pehmeämpiä. Peitä kulho liinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa, 25-30 minuuttia.
3. Ala muotoilla sämpylöitä. Taikina yrittää tarttua käsiin kiinni, mutta taistele vastaan. Nämä sämpylät eivät uunissa paistuessaan enää kohoa, vaan jäävät sellaisiksi, miltä näyttävät pellillä.
4. Laita uuni kuumenemaan 225 C. Anna sämpylöiden kohota pellillä liinan alla vielä 15 minuuttia. Sekoita 1 rkl vettä sekä 1 kananmuna keskenään ja voitele sämpylät seoksella. Ripottele päälle kaurahiutaleita.
5. Paista uunin keskitasolla sämpylöitä noin 15 minuuttia. Tarjoile heti.
Sain taikinasta 12 sämpylää ja kaikki meni samantien.
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti