sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Passionhedelmä juustokakku

 
Ohoh, kuva kääntyi miten sattuu.. onneksi ei vaikuta makuun.
Kakun mielikuvitukseton koristelu tuo tarkoituksettomasti mieleen tulevan kevään ja pajunkissat... ensi kuun jälkeen onkin jo huhtikuu.. pajunkissojen kulta-aika?
Tämän löyhän aasinsillan saattelemana maun analyysiin:
Raikas, ei kirpeä. Valkosuklaamousse tasoitti kivasti passionin makua. En keksi mitään muutettavaa tähän reseptiin. Jollain keväisellä tavalla kutkutti makuhermoja!
Teen takuulla uudelleen. Sen verran tykkäsin.
 

Reseptiin, joka tulee tässä, (on suoraan kopioitu joltain nettisivulta aikoinaan)
Tein gluteenittomaan pohjaan:
 
200g kaurakeksiä + suklaakeksiä (koska molemmista löytyi jämät kaapista)
75g voita
 
Passionhedelmämousse:
7kpl passionhedelmää (ne kurttuisimmat, hieman pehmeät, on parhaita!)
0,7dl sokeria
2rkl vettä
 
2dl kermaa
0,5dl sokeria
100g ranskankermaa
3 liivatetta
 
Valkosuklaamousse:
3 liivatetta
2dl kermaa
2 munaa
100g philadelphia tuorejuustoa
0,5dl sokeria
vaniljasokeria
0,5dl maitoa
130g valkosuklaata
 
Kiille
2dl passionmehua (olikohan siinä omenaa ja mangoa joukossa tms..)
1dl hyytelösokeria
 
 
Sekoita pohjan keksimurska ja voisula irtopohjavuoan pohjalle ja siirrä jääkaappiin kovettumaan.
 
Passionmousse:
Halkaise passionhedelmät ja raaputa siemensössö kattilaan. Lisää vesi ja sokeri.
Kuumenna seos kiehuvaksi ja anna sokerin sulaa. Kuumenna seosta pienellä lämmöllä n.5min.
Siivilöi neste tiheän siivilän läpi toiseen astiaan. (siemeniä ei käytetä).
Anna nesteen viilentyä kylmäksi.
Vaahdota vispikerma ja mausta sokerilla.
Sekoita ranskankerma ja passionhedelmä mehu keskenään ja nostele se kerman joukkoon.
Kuumenna tilkka vettä kiehuvaksi (esim.3rkl) ja sekoita hyvin lionneet liivatteet siihen.
Kaada liivateseos ohuena norona passionmousseen koko ajan sekoittaen.
Kaada mousse keksipohjan päälle ja nosta hyytymään muutamaksi tunniksi.
 
Valkosuklaamousse: (valmista vasta, kun passionmousse on hyytynyt)
Erottele keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin.
Vaahdota kerma, laita sivuun.
Vaahdota valkuaiset, laita sivuun.
Vaahdota keltuaiset ja sokeri, lisää tähän tuorejuusto ja vaniljasokeri.
 
Kuumenna kattilassa maito, lisää joukkoon paloiteltu valkosuklaa ja hämmennä, kunnes suklaa on sulanut. Kuumenna seos pikaisesti (viittä vaille kiehuvaksi) ja liota liivatteet joukkoon.
Sekoita seos ohuena nauhana keltuais-tuorejuustoseokseen.
Kääntele joukkoon valkuaisvaahto ja kermavaahto.
Kaada seos hyytymään passionmoussen päälle ja odota seuraavaan päivään.
 
Kiille:
Kiehauta mehu kattilassa, lisää vähitellen hyytelösokeri, koko ajan sekoittaen.
Kiehauta uudelleen ja ota pois levyltä.
Anna jäähtyä, välillä sekoittaen. Kun seos alkaa selvästi hyytyä, kaada se kakun päälle tasaiseksi kerrokseksi.

2 kommenttia:

  1. Minkäkokoiseen vuokaan teit kakun? :)

    VastaaPoista
  2. 22cm, ja tulikin ihan äärilaitoja myöten täyteen.

    VastaaPoista