perjantai 26. heinäkuuta 2013

Suklaakuorrutteinen mansikkahyydykekakku

Mikä sanahirviö! Yhdistin hellapoliisin täytteen ja kinuskikissan kuorrutteen.
(vai miten päin se meni..) Tässä kuitenkin lopputulema, ja aivan taivaallisen hyvää:

Pohja:1 pötkö (175 g) LU Domino Mansikka -täytekeksejä
1/2 dl maitoa
1/2 dl öljyä

Täyte:
7 liivatelehteä
2 1/2 dl vispikermaa
200 g maitorahkaa, vaniljarahkaa tai sitruunarahkaa
1/2-1 tl hyvin pestyn sitruunan kuoriraastetta
2 tl vaniljasokeria
1 dl sokeria tai maun mukaan
200-300 g mansikoita
1/2 dl vettä

Murenna domino -keksit ja sekoita joukkoon maito ja öljy.
Taputtele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon rahka. Mausta sitruunan kuoriraasteella, vaniljasokerilla ja lisää joukkoon sokeria maun mukaan.
Vatkaa lopuksi joukkoon kohmeiset tai soseutetut mansikat.
Tarkista maku.
Kuumenna vesi kiehuvaksi ja liuota joukkoon vedestä puristetut liivatteet, sekoita tasaiseksi.
Lisää liivateneste täytteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.
Irroita kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille.

Kiille:3 liivatelehteä
1 dl tummaa kaakaojauhetta
¾ dl sokeria
3 dl kevytmaitoa
Koristeeksi:
tuoreita mansikoita
Laita kiilteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Mittaa kaakaojauhe, sokeri ja maito kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Ota liedeltä, kun seos on tasainen.
Sulata liivatelehdet suklaakastikkeeseen. Jäähdytä seos kylmässä vesihauteessa haaleaksi. Kaada sitten vuokaan täytteen päälle. Hyydytä jääkaapissa 2-3 tuntia. Irrota vuoan reunus ja siirrä kakku tarjoilualustalle.
Siivuta mansikat siten, että siivut jäävät kannasta kiinni. Levitä viuhkaksi ja asettele kiilteen päälle ja tarjoilualustan reunoille.

4 kommenttia: