lauantai 21. heinäkuuta 2012

Mansikka-raparperimehu

Tein vasta ensimmäistä kertaa, enkä oikein tiennyt, paljonko pilkkomastani määrästä mehua tulisi.
No tulihan sitä.. 7 pulloa. Riitti tuliaisiksi saakka :)
2 isoa 7litran kattilallista, jotka sitten tietty siivilöin pienemmäksi määräksi.

En laskenut raparperin määrää, mutta mansikkaa oli reippaat 2kg, raparperia jonkin verran enemmän.
Sokeria lurautin n.7-8dl. Laimennussuhde 1:3, ja laimennettaessa haluttaessa pitää vielä sokeria lisätä.
Me tykätään vähän muikeesta, joten juuri sopivaa :P
Tuikkasin keitinveteen lisäksi yhden kanelitangon, siitä tuli hyvä lisämaku mukaan.

Maijaa en omista, joten tiheällä siivilällä, sekä harsolla puristaen.
Teen varmasti ensi vuonnakin.. harmikseni vaan luin jostain tämän säilyvyydestä. Ei montaa viikkoa jääkaapissa kestä :(

2 kommenttia:

  1. Nam, hyvältä kuulostaa ja näyttää!

    VastaaPoista
  2. Hei!

    Olemme hiljattain lanseeranneet sivun Etsiresepti.fi, jossa käyttäjät voivat etsiä reseptejä satojentuhansien ruokasivujen ja ruokablogien joukosta.

    Olemme huomanneet, että sinun blogissasi on monta hyvää reseptiä ja haluaisimme ehdottaa sinulle, että käyt katsomassa ruokablogilistamme kärkeä tästä: http://www.etsiresepti.fi/ruokablogienk%C3%A4rki

    Jos haluat lisätä oman ruokablogisi listaan ja listata reseptisi Etsiresepti.fi hakemistoon (ilmaiseksi) sinun täytyy vain seurata ohjeita tästä: http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-k%C3%A4rkeen

    Konsepti on jo olemassa Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa. Meidän kauttamme blogit saavat päivittäin tuhansia vierailijoita, ja suosituimmat saavat viikoittain jopa yli 20 000 kävijää.

    Toivottavasti oma blogisi on pian listan kärjessä!

    Ystävällisin terveisin,

    Ann-Sofi
    Etsiresepti.fi

    VastaaPoista