lauantai 3. maaliskuuta 2012

Porkkana-riisipiirakat

Yhteishyvä lehden reseptin innoittamana tänään
Noin 40 kpl..

Taikina:
2dl vettä
2½dl vehnäjauhoja
2½dl ruisjauhoja
2rkl öljyä
1tl suolaa

Täyte:
2 dl vettä
2dl puuroriisiä
9dl maitoa
300g porkkanoita
1tl suolaa

Voiteluun:
75g voita
2dl maitoa

Valmista täyte ajoissa, jotta se ehtii jäähtyä:
Kuori ja paloittele porkkanat ja keitä vähässä vedessä kypsiksi.
Valuta ja soseuta porkkanat.
Laita riisi kiehumaan, kun 2dl on imeytynyt, lisää maito vähitellen. Anna puuron hautua kypsäksi välillä sekoittaen.
Sekoita porkkanasose puuron joukkoon ja mausta suolalla.

Valmista taikina sekoittaen kylmään veteen kaikki ainekset.
Leivo taikina jauhotetuin käsin tangoksi ja jaa 40 palaan.
Kauli taikinapalat pyöreän malliseksi kaulimella jauhotetulla pöydällä ja kokoa kasaan levyt niin, että levyjen väliin tulee kelmua, etteivät tartu toisiinsa kiinni ja pysyvät kosteina.

Kun kaikki on kaulittu, ota yksi levy kerrallaan 'pakasta', sudi ylimääräiset jauhot pois ja levitä ruokalusikallinen täytettä kuoren keskelle.
Käännä reunat täytteen päälle ja rypytä kauniiksi.

Paista piirakat 275 asteessa n.10min ilman pellillä ilman leivinpaperia.

Voitele lämpimät piirakat rasva-maitoseoksella. Peitä liinan alle, kunnes kahvi on tippunut :P

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti