lauantai 23. marraskuuta 2013

Banaani-toffeekakku

Vanhaa näytenumeroksi tullutta Gloriaa selatessani en päässyt ohittamaan tätä reseptiä.
Ja suosittelen nyt lämpimästi kaikille muillekin Banaanin ja Omar -karkin ystäville. En löydä sanoja!
-paitsi, että luotaan pois työntävästä ulkonäöstään huolimatta kokeilun arvoinen!


Pohjaksi:
3 keskikokoista banaania (mitä tummempi, sen parempi)
200g voita
3dl vaaleaa muscovadosokeria.
3 munaa
4dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1tl kanelia
pussillinen Omar -karkkeja kuutioituna (reippaat 2dl)
 
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.
Lisää munat yksitellen koko ajan sekoittaen.
Sekoita kuivat aineet ja paloitellut Omarit.
Soseuta banaanit haarukalla.
Sekoita jauhoseos vuorotellen banaanisoseen kanssa vaahdon sekaan.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan (20cm).
-huomioi, että taikina turpoaa hieman.
Paista 175 asteessa alimmalla tasolla n.30min, jonka jälkeen lisää kakun päälle kuorrute ja jatka paistamista noin 15min.
 
Kuorrutus:
75g voita
75g saksanpähkinää rouhittuna
1dl sokeria
2rkl vehnäjauhoja
2rkl kermaa
 
Mittaa ainekset kattilaan ja lämmitä miedolla lämmöllä kunnes voi sulaa.
Sekoita ja ota pois liedeltä.
Levitä kuorrute osittain paistetun kakun päälle ja jatka, kunnes kakku on kypsä ja kuorrute saanut väriä. n.15min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti