sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Kesäkurpitsa-ricotta piiras

Vie kielen mennessään! Parasta juuri uunista tulleenna!
 

Kertakaikkisen paras kokeilu ikinä !!!
Alkuperäinen resepti löytyy tästä linkistä , tein näin:
 
Pohjaan tarvitaan
n. 3 dl vehnäjauhoja
pieni ripaus suolaa
100g kylmää voita
0,5 dl kermaviiliä
0,5 dl kylmää vettä
2-3 tl sitruunamehua
 
Täytteeseen laitetaan:
maun mukaan kesäkurpitsaa
0,5 tl suolaa
3 rkl öljyä
2 valkosipulin kynttä
125g ricottaa
50g parmesania
50g mozzarellaa
1 rkl tuoretta basilikaa pieneksi pilkottuna
(keltuainen + hiukan vettä joukkoon voitelua varten)
 
Siivuta sopiva määrä kesäkurpitsaa (meidän kasvimaan kesäkurpitsat on niin jättiläisiä, että kuva vääristää tarvittavan määrän. Normaalikokoisia kesäkurpitsoja menee 1-2kpl, tsekkaa alkuperäinen linkki) laita ne itkemään talouspaperin päälle.
Sekoita seuraavaksi täytteen murskatut valkosipulin kynnet ja sekoita öljyyn. Jätä maustumaan.
 
Tee sitten pohja:
Nypi sekaisin kylmä voi, jauhot ja suola.
Sekoita keskenään kermaviili, vesi ja sitruunamehu. Lisää jauho-voiseokseen nopeasti käsin sekoittaen. (älä sekoita liikaa).
Kääri taikina kelmuun ja siirrä jääkaappiin tunniksi.
 
Pilko juustot pieneksi ja sekoita tahnaksi. Lisää silputtu basilika ja puolet valkosipuliöljystä.
Kauli taikina jauhotetulla tasolla ympyräksi (n.30cm).

Siirrä pellille leivinpaperin päälle.
Levitä juustotahna keskelle taikinaa niin, että reunoilta jää tyhjäksi 5cm.
Laita kesäkurpitsasiivut juustotäytteen päälle ja levitä niiden päälle loput valkosipuliöljystä.
Kääntele reunat keskustaa päin ja voitele keltuais-vesiyhdistelmällä.
 
200 astetta n.40min.

1 kommentti:

  1. Tätä täytyykin kokeilla! Hyvä vaihtoehto ainaiselle kinkkupiiraalle :)

    VastaaPoista