sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Gluteenittomat juustomuffinssit


 
Tein kaksi taikinaa, toisen normaaleihin jauhoihin ja toisen gluteenittomaan.
Jälkimmäiset nousivat hyvin uunissa ja maistuivat kuohkeammilta, paljon paremmilta.
Kun taas normaaleilla jauhoilla tehdyt jäivät hieman.. jauhoisiksi.

 
1 muna
vajaa dl Valion 3 juustoa -ruokakermaa (tai mustapekka -ruokakermaa)
½ dl juoksevaa margariinia
1 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
1½ dl emmental-raastetta
tuoretta ruohosipulia reippaasti
yrttitarhan maustesekoitusta reippaasti
oreganoa tai pizzamaustetta suht reippaasti
maun mukaan suolaa
 
Päällä ruohosipuli-ranskankerma töttöröt, joita olikin yllättävän vaikea pursottaa, sillä jäivät yhtenään tyllaan kiinni :D
 
Riko munan rakenne, sekoita joukkoon ruokakerma ja margariini.
Sekoita keskenään jauhot ja leivinjauhe ja lisää taikinaan.
Lisää juustoraaste, sekä mausteet.
Paista muffinssivuoassa n.10 minimuffinssia 225 asteessa n.15min. -kunnes ovat kauniin ruskeita.

1 kommentti:

  1. Hyviltä maistuivat, myös joulupöydässä.:)
    Kiitos reseptistä!
    PS. Leivonnainen on oikealta nimeltään "muffin" (engl.), suomeksi muffini; monikossa "muffins" (engl.), suomeksi siis muffinit.

    VastaaPoista