lauantai 31. elokuuta 2013

Kinkkuvoileipäkakku

Tässä toinenkin kakku ystävän hautajaisiin.. edelleen koristelun harjoittelua. Kuinka monta voileipäkakkua pitää tehdä, että on tyytyväinen???
Ystäväni vinkkasi, että vaikka massiiviset koristeet on kauniita, niin sellaisesta voileipäkakusta on aivan mahdoton leikata siistiä palaa ilman, että kaikki koristeet valuvat astialle.. tästä tuli nyt tällainen.

 
Tässä lähikuva vaatimattomasta päällisestä (toisaalta, voi hautajaisissa olla ihan kivakin tällainen yksinkertainen..)


Muokkasin täytteitä hiukan tästä löytämästäni reseptistä, sillä en pidä majoneesista, enkä valmiista italiansalaatista... tässä käyttämäni raaka-aineet ja kaikki kakku meni. Kehuja vain tuli :)
 
Iso PKT ruispaahtoa
Iso PKT moniviljapaahtoa
(kakkua leikatessa on kivan näköistä, kun leivät ovat erivärisiä)
 
Täyte1.
 300g kinkkusiivuja
 200g maustamatonta tuorejuustoa
 200g ruohosipuli tuorejuustoa
 150g creme fraishea
 muutama ruokalusikka sinappikurkkusalaattia
 ruohosipulia
 mustapippuria
 
 Täyte 2.
 1 punainen paprika
 100g kurkkua
 200g maustamatonta tuorejuustoa
 150g creme fraishea
50g ruohosipulituorejuustoa
 mustapippuria
 suolaa
 
 Kostutus:
 n.2,5 dl mietoa lihalientä
 Kuorrutus:
400g Philadelphia tuorejuustoa
hieman ranskan kermaa juustoa notkistamaan
 
Tein kakun irtopohjavuokaan suoraan tarjoiluastialle.
Valmista ensin lihaliemi.
Leikkaa ruispaahtoleivistä reunat pois ja asettele pohjakerros paikoilleen.
Mittaa monitoimikoneeseen Täytteen 1. tuorejuustot, creme fraishe, kurkkusalaatti, ruohosipuli ja pippuri.
Pyöräytä ainekset sekaisin ja lisää loppuvaiheessa vielä kinkku.
Pyöräytä konetta sen verran, että kinkku menee haluamasi kokoiseksi silpuksi.
 
Kostuta pohjakerroksen leivät jäähtyneellä lihaliemellä ja tasoita täyte pohjan päälle.
Leikkaa moniviljapaahdosta reunat pois ja asettele leivät päälle, kostuta.
 
Mittaa Täytteen 2. tuorejuustot ja creme fraishe monitoimikoneeseen. Pyöräytä aineet hyvin sekaisin.
Lisää mustapippuria sekä suolaa tarvittava määrä.
Lisää lopuksi pesty paprika suurina paloina(ilman siemeniä) joukkoon. Pyöräytä konetta vielä sen verran, että paprika menee sopivan kokoiseksi palaksi (värjää samalla tämän täytteen hieman punertavaksi).
Raasta pesty kurkku ja valuta siitä hieman painellen ylimääräinen neste pois siivilässä.
Lisää kurkkuraaste täytteen joukkoon ja sekoita täyte tasaiseksi.
Kaada täyte leipäkerroksen päälle.
Leikkaa lopuista ruispaahdoista reunat pois ja asettele ne kanneksi. Kostuta lihaliemellä.
 
Laita kelmu päälle ja anna vetäytyä yön yli jääkaapissa.

Koriste:
Notkista philadelphia ja lisää joukkoon ranskankermaa sen verran, että tahna on helppo levittää kakun päälle.

 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti